Στρατιωτικοί και επιχειρηματίες εμπλέκονται στην υπόθεση

Εδώλιο για τους 32 από τους συνολικά 34 κατηγορουμένους στην υπόθεση για τις «χρυσές μίζες» των γερμανικών υποβρυχίων «δείχνει» ο εισαγγελέας Εφετών Ευστάθιος Βεργώνης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή στρατιωτικών αλλά και γνωστών επιχειρηματιών...

οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στη υπόθεση.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας με την πρόταση του ζητεί να μην παραπεμφθούν σε δίκη η σύζυγος του πρώην εμπόρου όπλων Π. Ευσταθίου καθώς και ο Γ. Αγουρίδη για τους οποίους, φέρεται, να μην έχει επαρκή στοιχεία που να στηρίζουν την κατηγορία σε βάρος τους.

Μεταξύ των κατηγορουμένων για τους οποίους ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή τους είναι ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, ο ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, ο ελληνοελβετός επίσης τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι άλλοτε στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, και Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού Αντώνης Χάγιας καθώς και ο Γιάννης Νικολάου.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα εκδώσει βούλευμα.

Από greek-inews
 
Top