Μεταξύ άλλων πρβλέπεται λουκέτο στην ΕΤ 1 και αναβάθμιση της ΕΤ 3

Το σχέδιο εξορθολογισμού της κρατικής τηλεόρασης θα παρουσιάσει το πρωί στις 11 σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, ο Μόσιαλος θα....... προχωρήσει σε μείωση του αριθμού των κρατικών καναλιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ακόμη και αύριο ενδέχεται να ανακοινωθεί το κλείσιμο ΕΤ1 και των ψηφιακών καναλιών Cine plus και Sport plus, καθώς
και η ταυτόχρονη αναβάθμιση της ΕΤ3, η οποία θα αποτελέσει έναν εναλλακτικό τύπο ενημέρωσης, ο οποίος θα επικεντρώνεται στις ειδήσεις της περιφέρειας και σε θέματα πολιτισμού. Παράλληλα, προβλέπεται μείωση του προσωπικού κατά 45% έως το 2015.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΤ1 θα μοιραστούν στα δύο άλλα κανάλια, ενώ η συχνότητα, όπως είχε πει ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξή του στο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" , θα παραμείνει «περιουσία του ελληνικού λαού».

Bασικός στόχος του σχεδίου Μόσιαλου, είναι η μείωση των ετήσιων δαπανών, οι οποίες επιβαρύνουν κάθε χρόνο τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

parapolitika.
 
Top