Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος το ενδεχόμενο να ζητήσει από την τρόικα την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας λόγω της ύφεσης. Μιλώντας στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός χαρακτήρισε «δύσκολο» το επόμενο δίμηνο εξαιτίας της ύφεσης, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, άφησε να εννοηθεί ότι αυτές θα ......ξεκινήσουν από μη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ, λόγω της χρηματιστηριακής συγκυρίας.Τ έλος, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θα στείλει επιστολή στους ομολόγους του να επιταχύνουν τις διαδικασίες επικύρωσης της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Στο μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η συμμετοχή του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στις τράπεζες που ενισχύονται κεφαλαιακά θα γίνει με κοινές μετοχές, όπως ρητά προβλέπεται από το μνημόνιο.

Οι βουλευτές εξέφρασαν – μεταξύ άλλων – την αντίθεσή τους για την άνοδο του ΦΠΑ στο 23% σε κάποια προϊόντα, ενώ η Βάσω Παπανδρέου τόνισε ότι «η κυβέρνηση εξαγγέλλει συχνά, αλλά καθυστερεί στις υλοποιήσεις».

Παπανδρέου: Αλλαγές για να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις

«Η Ελλάδα συνεχίζει να περνά έναν Γολγοθά, αλλά οι εξελίξεις δικαιώνουν τη στρατηγική της κυβέρνησης βήμα – βήμα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση και επεσήμανε ότι «δημιουργούμε ένα πλαίσιο ασφάλειας απέναντι στον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίσαμε τη δημοσιονομική κρίση που παραλάβαμε».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα την ανάγκη η χώρα να παραμείνει συνεπής στην τήρηση των δεσμεύσεών της και να επιμείνει ακόμα περισσότερο στις μεγάλες αλλαγές απέναντι σε χρόνια προβλήματα, οι οποίες (αλλαγές) «θα μας επιτρέψουν να σταθούμε στις δικές μας και όχι σε δάνειες δυνάμεις».

skai.
 
Top