Οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο και συστράτευση όλων των δυνάμεων που μπορούν να προσφέρουν στη χώρα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές προτείνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Οπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Καρατζαφέρης ...........σε ραδιοφωνική συνέντευξη, πρέπει να σχηματιστεί μια οικουμενική κυβέρνηση και πρότεινε να συμμετάσχουν σε αυτήν άνθρωποι ικανοί απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά και άλλοι, προερχόμενοι από παραγωγικές τάξεις και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ως έναν από τους ελάχιστους που καταλαβαίνουν πράγματα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τάχθηκε υπέρ του να τεθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών επικεφαλής της οικουμενικής.

Οπως χαρακτηριστικά είπε στη συνέντευξη: «Πιστεύω ξεκάθαρα ότι πρέπει να πάνε όλες οι δυνάμεις του τόπου μαζί. Δεν θα πάω με έναν μόνον από τους δύο. Σαν υπόθεση εργασίας, αν κάνω κυβέρνηση με τον κ. Σαμαρά, τότε το ΠΑΣΟΚ θα γυρίσει στον παλιό, καλό του εαυτό για να πάρει τη ρεβάνς; Θυμηθείτε τον Μπάκουλη που ηγείτο τότε της ΔΕΗ, με το να κλείνει δρόμους κ.λπ. Δεν γίνεται... Δεν με βρίσκει σύμφωνο αυτό το μπρος-πίσω και το ότι ο καθένας που είναι αξιωματική αντιπολίτευση βάλει εναντίον κάθε προσπάθειας. Αυτή τη στιγμή η χώρα μας έχει ανάγκη μιας δυνατής πολιτικής πράξης. Οταν εμείς δεν πάμε να συνταχθούμε για να γίνει μια αναιμική πράξη -γιατί μόνο αναιμικά πράγματα μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ- γενναία πολιτική πράξη, τότε βλάπτουμε την πατρίδα».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τονίζει επίσης πως αν τα κόμματα δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στη διενέργεια εκλογών, ενώ επικεφαλής μιας κυβέρνησης συνασπισμού θα μπορούσε να είναι ο κάθε ευφυής, ο οποίος μπορεί και αντιλαμβάνεται ευρύτερα και βαθύτερα πράγματα.

parapolitika.
 
Top