Ο κ. Βενιζέλος επεξεργάζεται την κατάργησή τους για ακίνητα-ΙΧ και «κούρεμα» στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ από 1.1.2012

Κερδίζουν έδαφος οι εισηγήσεις για κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα νεόδμητα ακίνητα και του φόρου ......πολυτελείας στα αυτοκίνητα στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Παραλλήλως, κύκλοι του υπουργείου σημειώνουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23% θα είναι… βραχύβια.

Από το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου προκύπτει η σαφής στόχευση για την κατάργηση από 1.1.2012 των φόρων που βύθισαν αναίτια κλάδους της οικονομίας σε ακόμη βαθύτερη ύφεση, δίχως να αποφέρουν ούτε ευρώ παραπάνω στο δημόσιο ταμείο. Το αντίθετο μάλιστα. Τόσο ο ΦΠΑ στα ακίνητα όσο και ο φόρος πολυτελείας για τα ΙΧ αυτοκίνητα «σκότωσαν» ότι είχε απομείνει σε επίπεδο αγοραστικού ενδιαφέροντος, βύθισαν τα έσοδα, επέτειναν την ύφεση και επιτάχυναν το κύμα των απολύσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών τείνει ευήκοα ώτα στις εισηγήσεις για μείωση του ανώτερου συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 20%, υπό το φως της ιδιαίτερα αρνητικής εμπειρίας από τις απανωτές αυξήσεις του ΦΠΑ. Στο πλαίσιο του «ισοδυνάμου αποτελέσματος» κινείται και η συνολική επεξεργασία των συντελεστών ΦΠΑ πάντοτε υπό την ασφυκτική παρακολούθηση της τρόικας, ώστε να μην υπάρξουν παρεκβάσεις.

tovima.
 
Top