Για ανεξέλεγκτες διαστάσεις της εισφοροδιαφυγής στο χώρο των απασχολουμένων στα ταξί», κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή Δ. Παπουτσή για την ανάγκη να διευκολυνθούν οι αυτοκινητιστές στην ......αποπληρωμή των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών.

Ο υπουργός αναφέρεται στις αλλεπάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου για τις ρυθμίσεις των καθυστερούμενων εισφορών όλων των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ με γνώμονα και τις δυσκολίες των επαγγελματιών αλλά και την ανάγκη της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών οργανισμών και τη διατήρηση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

Οπως επισημαίνει, «η επαναφορά της ασφαλιστικής ενημερότητας ως απαραίτητου δικαιολογητικού στη διαδικασία τεχνικού ελέγχου οχημάτων Δημόσιας Χρήσης που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή, η οποία είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο χώρο των απασχολουμένων στα ταξί, για όσο χρόνο ίσχυσε η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, προκαλώντας προβλήματα στα οικονομικά του ΟΑΕΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Top