Ο «γόρδιος δεσμός» των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των συνδεόμενων με αυτά προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού εξακολουθούν να προκαλούν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Η σύγκρουση του νέου ιδιοκτήτη των ναυπηγείων, του Λιβανέζου Ισκαντάρ Σάφα, αλλά και ............οι συνεχιζόμενες επιπλοκές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων ζητούν άμεση επίλυση.

Η κατάσταση περιπλέκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη περισσότερο καθώς η Κομισιόν έχει στείλει, διά του επιτρόπου αρμοδίου για τον ανταγωνισμό Χοακίν Αλμούνια, νέα επιστολή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας με την οποία προειδοποιεί για νέο πρόστιμο το ελληνικό Δημόσιο και για άλλες κρατικές ενισχύσεις.

Η υπόθεση αφορά, επιμένουν οι ίδιες πληροφορίες, στην παραγγελία τροχαίου υλικού (βαγονιών) από τον ΟΣΕ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τα ναυπηγεία έλαβαν τα χρήματα (σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς το ποσό εκτιμάται σε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ) αλλά ο ΟΣΕ ζητεί πλέον πίσω αυτό το ποσό. Ωστόσο, η Κομισιόν φέρεται να θεωρεί το ποσό αυτό ως έμμεσες κρατικές ενισχύσεις (state aid).

tovima.
 
Top