Με μηνύσεις για προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας του Ντομινίκ απαντούν οι συνήγοροι του Ντομινίκ Στρος Καν στη δημοσίευση εγγράφου, που φαίνεται ότι είναι η ιατροδικαστική εξέταση της 32χρονης καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό, στο γαλλικό περιοδικό L' Express.

«Οι δηλώσεις που έκανε η .....Ναφισάτου Ντιαλό στις 14 Μαΐου 2011 στο νοσοκομείο και η οποία παρουσιάζεται λανθασμένα ως ιατρική έκθεση προς την αμερικανική εισαγγελία, είναι ανακριβής και κακόβουλη», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε μηνύσεις σχετικά με αυτό που δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί δυσφημιστική κατηγορία που πλήττει το τεκμήριο αθωότητας του Ντομινίκ Στρος-Καν», επισημαίνουν οι δικηγόροι Φρεντερίκ Μπολιέ και Ενρί Λεκλέρκ.

Αλλά και οι αμερικανοί συνήγοροι του Στρος-Καν, Γουίλιαμ Τέιλορ και Μπέντζαμιν Μπράφμαν, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την επίμαχη δημοσίευση.

«Η χρήση από τους δικηγόρους της ενάγουσας αυτής της ιατρικής έκθεσης για να επιβεβαιώσουν ή να ενισχύσουν τις κατηγορίες εναντίον του Στρος Καν είναι παραπλανητική και ανέντιμη» υποστηρίζουν.

skai.
 
Top