Ούτε ένα βήμα πίσω δεν προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση στο θέμα με τα ταξί παραπέμποντας το άνοιγμα της συζήτησης για την απελευθέρωσή τους στα τέλη Αυγούστου, οπότε το υπουργείο Υποδομών θα ανακοινώσει τις προτάσεις του.
Αντιθέτως, εμφανίζεται ........διατεθειμένη να δείξει ακόμη περισσότερο τα δόντια της στους απεργούς - αυτοκινητιστές, εφαρμόζοντας με αυστηρότητα τη νομοθεσία που προβλέπει μεταξύ άλλων αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας των οχημάτων των παραβατών ιδιοκτητών ταξί για έναν χρόνο εφόσον παρακωλύουν την ομαλή κυκλοφορία.
Η εγκύκλιος του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Ραγκούση προς τους περιφερειάρχες για τήρηση των νόμων ήταν ένα σαφές μήνυμα προς τους απεργούς ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα υποκύψει σε απειλές και ακραίες συμπεριφορές, αλλά στον αντίποδα θα ενεργοποιήσει την νομοθεσία που σχετίζεται με τις διαπιστωμένες παραβάσεις.
Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι ήδη παρατηρείται ύφεση στο μέτωπο των απεργών. Παρ' όλα αυτά αναγνωρίζουν ότι οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί έχουν οδηγήσει και την ίδια σε μονόδρομο, δεδομένου ότι οποιαδήποτε παραχώρηση ή κίνηση καλής θέλησης προς τους αυτοκινητιστές θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως υποχώρηση. «Δεν θα κάνουμε πίσω, διότι αν θα κάνουμε πίσω θα στείλουμε το μήνυμα σε όλες τις συντεχνίες ότι η κυβέρνηση λυγίζει υπό την πίεσή τους» ανέφερε χθες ανώτατη κυβερνητική πηγή επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.
Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι θα γίνει διάλογος "χωρίς προκαταλήψεις" ενώ όταν ρωτήθηκε εάν μπαίνουν στο τραπέζι τις συζήτησης και τα πληθυσμικά κριτήρια, απάντησε με νόημα: "Είπα χωρίς προκαταλήψεις". Και διευκρινίζει ότι θα μπορούσε να συζητηθεί "ό,τι δεν κλείνει το επάγγελμα και οδηγεί στην απελευθέρωσή του".
Παράλληλα, κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι ο όρος "πληθυσμικά κριτήρια" είναι απολύτως σχετικός καθώς με άλλο τρόπο αντιλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες ταξί τον ορισμό πληθυσμικών κριτηρίων και ενδεχομένως με διαφορετικό τρόπο τα εννοεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής έστειλε μήνυμα εκ μέρους της κυβέρνησης "να σταματήσει ο κλεφτοπόλεμος", επεσήμανε ότι η κυβέρνηση 'προσφέρεται για τον διάλογο τον οποίο διεξάγει ο αρμόδιος υπουργός". Επεσήμανε δε ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει δρόμους, να κλείνει λιμάνια, να κλείνει αεροδρόμια».

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ. Για συνδικάτο της μαφίας μίλησε χθες ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Σάκης Οικονόμου μετά τους βανδαλισμούς που έγιναν στο πολιτικό του γραφείο από ομάδα ιδιοκτητών ταξί. Ο κ. Οικονόμου θεωρεί ότι οι ταξιτζήδες που εισέβαλαν στο γραφείο του προκαλώντας σημαντικές υλικές φθορές και απειλώντας τους εργαζόμενους σ' αυτό επιδίωκαν να τον αναγκάσουν να αναθεωρήσει τη στάση του για την απελευθέρωση του επαγγέλματος καθώς ως γνωστόν, όπως δήλωσε πρόσφατα στα «ΝΕΑ», τάσσεται υπέρ του πλήρους ανοίγματος. "Είπα την άποψή μου και δεν πρόκειται να με φιμώσουν" δήλωσε χθες για να προσθέσει: "Υποστηρίζω ξεκάθαρα και υπεύθυνα αυτό που πιστεύω. Και δεν αποδέχομαι τους εκβιασμούς και τους τραμπουκισμούς κανενός τύπου. Δεν φοβίζουν ούτε εμένα, ούτε τους υπόλοιπους βουλευτές".
Ανάλογη επίθεση δέχτηκε στο πολιτικό του γραφείο και ο βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Βαρδίκος την ώρα μάλιστα που συνομιλούσε με εκπροσώπους του σωματείου ταξί.
tanea.
 
Top