Μετά την απόφαση της ΕΕΑ να αναβάλλει την έναρξη του πρωταθλήματος, θεωρώντας ότι παραβιάζεται η προκύρηξη, η Super League έδωσε την απάντησή της αλλάζοντας την... προκύρηξη.
Η Superleague άλλαξε την προκύρηξητου πρωταθλήματος δημιουργώντας προκήρυξη με 14 ομάδες για να γίνει η πρεμιέρα και η οποία στη συνέχεια θα προσυπογραφεί και από άλλες δύο ομάδες!
Η απόφαση της ΕΕΑ.......Με απόφασή της, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αναβάλει το πρωτάθλημα θεωρώντας ότι παραβιάζεται η προκύρηξη που λέει ότι το πρωτάθλημα πρέπει να γίνεται με 16 ομάδες και όχι με 14 γνωστές και δύο άγνωστες Χ, κατι που παρέβλεψε η διοίκηση της Σούπερ Λίγκας μπροστά στην μανιώδη προσπάθειά της να το ξεκινήσει.

Γι αυτό άλλωστε στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις της περασμένης Τρίτης, που αναβλήθηκαν λόγω του θανάτου του πατέρα του Απόστολου Παπουτσάκη, είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη και το θέμα "Εγκριση προκήρυξης πρωταθλήματο". Τότε βέβαια, δεν είχε γίνει ακόμα γνωστή η απόφαση της ΕΕΑ για τον Ολ. Βόλου και την Καβάλα.

Με αυτή την απόφαση πάντως, η Σούπερ Λίγκα δεν θα χρειαστεί να πληρώσει την ρήτρα στην Nova γιατί η απόφαση δεν είναι της Σούπερ Λίγκα ή άλλου ποδοσφαιρικού οργάνου αλλά ενός κυβερνητικού οργάνου.

Συγκεκριμένα, στην σύμβαση με την Nova αναφέρεται πως αν οι αγώνες Αυγούστου δεν γίνουν λόγω ανωτέρας βίας τότε η Σούπερ Λίγκα δεν είναι αναγκασμένη να πληρώσει την ρήτρα.

Σύμφωνα με την σύμβαση, ανωτέρα βία θεωρείται: "Κάθε γεγονός το οποίο δεν μπορεί να προβλεφθεί ή αποφευχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και εάν καταβληθεί από τη συμβαλλόμενη στην οποία αφορά. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρονται ως γεγονότα ανώτερης βίας οι θεομηνίες, ο πόλεμος και συναφείς καταστάσεις, τρομοκρατικές ενέργειες και συναφείς καταστάσεις, πράξεις της Πολιτείας που δεν εκδίδονται κατόπιν αιτήματος ή προτροπής της Super League ή της ΕΠΟ".

athina984.
 
Top