Στην Αθήνα θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας, Στέφαν Καπφέρερ, συνοδευόμενος από επιχειρηματίες και υπηρεσιακά στελέχη.

Η επίσκεψη τοποθετείται στις ............25 Αυγούστου και στην ατζέντα των συναντήσεων θα βρίσκεται η δυνατότητα γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και η προετοιμασία της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, Φίλιιπ Ρέσλερ, στην Αθήνα, στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας αναμένεται να έχει επαφές με το οικονομικό επιτελείο και με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ήδη τον περασμένο Ιούλιο με αφορμή τη συνδιάσκεψη 30 επιχειρηματικών συνδέσμων, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με αντικείμενο την προώθηση γερμανικών ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γερμανό ομόλογό του. Σε αυτή τη συνομιλία ο Φίλιπ Ρέσλερ είχε γνωστοποιήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον γερμανικών κεφαλαίων στη χώρα μας .

Τα πεδία της συνεργασίας, σύμφωνα με τη γερμανική πλευρά, αφορούν στην προώθηση άμεσων ξένων επενδύσεων σε τομείς υψηλού ενδιαφέροντος, την ενίσχυση της ρευστότητας και την εξεύρεση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα μας.
zoomnews.
 
Top