Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση, σε β΄ ανάγνωση, του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν............το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, η οποία καταψήφισε την διάταξη που αφορά την μείωση από τα 12 στα 10 χρόνια ως προϋπόθεση για την χορήγηση άδειας παραμονής.

Την αντίθεσή του στην νέες ρυθμίσεις εξέφρασε ο ΛΑΟΣ, που υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για μη μαζικές νομιμοποιήσεις. Από την πλευρά τους, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για θετικό βήμα ως προς την αντιμετώπιση των μεταναστών, ωστόσο επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια μετά και τις δεσμεύσεις του υπουργού Εσωτερικών, Χ. Καστανίδη για περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές.

Ο κ. Καστανίδης προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε μια συνολική βελτιωτική παρέμβαση στο νόμο 3852 για τον Καλλικράτη, λαμβάνοντας υπ’ όψη τα αποτελέσματα από την εμπειρία και την εφαρμογή του.

Ηδη, όπως ανέφερε, έχουν ξεκινήσει το έργο τους οι δύο ειδικές μικτές επιτροπές που συμφωνήθηκαν με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ και μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα αναλάβει να προχωρήσει νομοθετική πρωτοβουλία με βελτιωτικές αλλαγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Top