Η απελευθέρωση στα ταξί είναι θέμα συνέπειας λόγου και πράξεων της κυβέρνησης, δεδομένου μάλιστα ότι έχει τη στήριξη της πλειονότητας των πολιτών, αναφέρει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης, σε..... άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής.

Στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο προκάτοχός του Δημήτρης Ρέππας υπεραμύνεται των τότε επιλογών του, παράλληλα όμως δηλώνει ότι στηρίζει τον κ. Ραγκούση.

Ο νυν υπουργός τονίζει στο άρθρο του ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων και αξιώνει συνέπεια λόγων και έργων. Υπογραμμίζει ότι πρόκειται για σύγκρουση για την ανάπτυξη που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αλλά και για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Επιτίθεται επίσης στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι εκπροσωπεί τη συντήρηση και τους μεγαλο-ιδιοκτήτες αδειών ταξί και καταλήγει: «Η απελευθέρωση αυτή είναι στην πραγματικότητα απελευθέρωση από τα δεσμά που καθηλώνουν τη χώρα στο τέλμα του παρελθόντος. Θα τα σπάσουμε γιατί αυτή είναι η αξίωση της κοινωνίας και η ανάγκη της πατρίδας».

Από την πλευρά του, ο Ρέππας αναφέρει ότι το πλαίσιο που είχε υιοθετήσει κατά τη θητεία του στο υπουργείο Υποδομών, με τη σύμφωνη γνώμη ιδιοκτητών και τρόικας, απαντούσε στο ερώτημα «τα ταξί σε κάθε πόλη και περιοχή θα κυκλοφορούν σε απεριόριστο αριθμό, ή θα τεθεί μία οροφή με βάση συγκεκριμένους δείκτες, όπως είναι ο πληθυσμός, οι διανυκτερεύσεις τουριστών και γενικότερα ο όγκος του δυνητικού χρήστη αυτών των υπηρεσιών;».

Υπογραμμίζει πως πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα ταξί έχουν σχεδόν μηδενικό αναπτυξιακό βάρος, ενώ για τις σχέσεις του με τον Γιάννη Ραγκούση αναφέρει ότι θα ήταν ο τελευταίος που θα δημιουργούσε πρόβλημα, ειδικά αυτή τη περίοδο. Προσθέτει ότι «ο αρμόδιος υπουργός είναι ικανός πολιτικός. Αυτός έχει την αποκλειστική πρωτοβουλία και ο λόγος του ανήκει».

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/218807/Default.aspx
 
Top