Το λεωφορείο της ΕΕ έχει αρχίσει να χαλάει, οι πολίτες της γερνούν και οι χώρες της "κάθονται σε λάθος θέση, με λάθος εισιτήριο", υποστήριξε ο Εγκεμέν Μπαγκίς, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν θα δεχτεί το ρόλο του...όρθιου επιβάτη

Η τουρκική διπλωματία διατηρεί αμετάβλητες τις βασικές της αρχές, να προκαλεί και να ζητά περισσότερα, ειδικά σε περιόδους κρίσης, κάτι που δεν διέψευσε ο αρμόδιος για τις σχέσεις με την Ένωση υπουργός της τουρκικής κυβέρνησης, Εγκεμέν Μπαγκίς, στις τελευταίες δηλώσεις του.
Η Αγκυρα δεν πρόκειται να δεχθεί ρόλο "όρθιου επιβάτη" στο όχημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είπε ο κ.Μπαγκίς και υποστήριξε ότι ο ραγδαία αυξανόμενος τουερκικός πληθυσμός είναι η απάντηση στο δημογραφικό πρόβλημα και την κρίση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ευρώπη.
"Το λεωφορείο της ΕΕ έχει αρχίσει να χαλάει, η ΕΕ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ο πληθυσμός της γερνάει", ενώ οι χώρες της ΕΕ "κάθονται σε λάθος θέση, με λάθος εισιτήριο και έχει έρθει πλέον ο καιρός να το δει αυτό η Ένωση", προσέθεσε.
"Η Ευρώπη χρειάζεται το νεανικό, δυναμικό τουρκικό πληθυσμό, που έχει εκπαιδευτεί καλά, καθώς και το δυναμισμό και την ενέργεια της Τουρκίας", υποστήριξε ο κ.Μπαγκίς. "Εάν η ΕΕ δεν θέλει να μείνει πίσω σε αυτό το ταξίδι, θα πρέπει να προσθέσει την Τουρκία στο "στόλο" της", είπε χαρακτηριστικά.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχτεί ένα ρόλο "όρθιου επιβάτη", όπως υπογράμμισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, καθώς "ξέρει που να κατέβει από το λεωφορείο, όποτε το θελήσει".

ethnos.
 
Top