Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκε ο χρυσός στις συναλλαγές της Τρίτης με με τους επενδυτές να στρέφονται στην ασφάλεια που προσφέρει το πολύτιμο μέταλλο καθώς ο χρόνος πιέζει .....ασφυκτικά για την επίτευξη συμφωνίας στην αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ΗΠΑ την στιγμή που δεν διαφαίνεται στο Κογκρέσο επίλυση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

Ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου ξεπέρασε το αδύναμο ξεκίνημα για να κερδίσει τελικά 4,60 δολ. ή 0,3% κλείνοντας στα 1.616,80 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στα υψηλά της ημέρας έφτασε τα 1.617,70 δολ. ανά ουγγιά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν περιθώρια ελιγμών στο θέμα του χρέους μετά την προθεσμία της 2ας Αυγούστου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jay Carney, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι τα δύο κόμματα θα φτάσουν σε συμφωνία πριν την προθεσμία.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν το όριο του χρέους τον περασμένο Μάιο και από τότε το υπουργείο Οικονομικών έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που έχει στη διάθεση του", δήλωσε ο Carney.

Σε ανοδικό έδαφος τερμάτισε και το ασήμι με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να κερδίζει 34 cents ή 0.,8% στα 40,70 δολ. ανά ουγγιά.

Κέρδη σημείωσε και ο χαλκός καθώς συνεχίζεται για έκτη ημέρα η απεργία των εργαζομένων στο ορυχείο χαλκού Escondida της Χιλής. Ο χαλκός Σεπτεμβρίου κέρδισε 7 cents ή 1,6% κλείνοντας στα 4,48 δολ. η λίβρα.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν επίσης πλατίνα και παλλάδια. Ειδικότερα, η πλατίνα Οκτωβρίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,7% στα 1.807,20 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου σημείωσε άλμα 3,4% στα 836,10 δολ. ανά ουγγιά.


capital.gr
 
Top