Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία για τις φωτογραφίες του Γιώργου Παπανδρέου που πριν τις εκλογές του 2009 συμμετείχε σε κινητοποιήσεις έδωσε η Ιπποκράτους σε έκτακτο non paper!

Όπως επισημαίνεται ".........ό,τι φωτογραφίες όμως κι αν ανασύρουν για να καλύψουν την ανευθυνότητα και τον πανικό τους με φτηνά κόλπα γελοίας προπαγάνδας, τα παιδιά της Συγγρού δεν θα πετύχουν κανένα συμψηφισμό: Ως αξιωματική αντιπολίτευση ασκήσαμε δυναμικά το ρόλο μας, αλλά, σε αντίθεση με τη Ν.Δ. του κ. Σαμαρά και την ανεύθυνη στάση τους στην πιο κρίσιμη μάλιστα καμπή στην ιστορία της χώρας, ποτέ δεν στηρίξαμε κινητοποιήσεις που προκαλούσαν τεράστιο πλήγμα στο κοινωνικό σύνολο και στη χώρα. Και σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία της ΝΔ και οι φτηνοί προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της, θα έπρεπε να γνωρίζουν - όσο και αν η ιστορία τους δεν είναι συνδεδεμένοι με αυτούς -, ότι είναι άλλο πράγμα οι πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες και άλλο πράγμα οι ακραίες εκδηλώσεις που έχουν πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο και υπονομεύουν το συμφέρον της πλειοψηφίας των πολιτών. Είναι άλλο πράγμα οι αγώνες των εργαζομένων και άλλο πράγμα οι αντιδράσεις συντεχνιών που επιχειρούν να διατηρήσουν κεκτημένα. Αλλά είναι προφανές ότι, δεν μπορεί να τα γνωρίζει αυτά μια πολιτική ηγεσία που ενώ τάσσεται δήθεν υπέρ της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, στην πράξη βλέπει την απελευθέρωση "α λα καρτ".
Ενδεικτικότατη της στάσης μας που κρατήσαμε ως αντιπολίτευση είναι η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου στις 12 Μαΐου του 2008, όταν η χώρα είχε παραλύσει από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων: "Λόγω της μεγάλης σοβαρότητας των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, καλώ τους απεργούς και τη συλλογική τους εκπροσώπηση να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης ώστε η αντίθεσή τους με την κυβερνητική πρακτική να μην μετατρέπεται σε αντίθεση με το κοινωνικό σύνολο. Τους καλώ να αναστείλουν την κινητοποίηση, να εφοδιασθεί η αγορά, να ικανοποιηθούν οι άμεσες ανάγκες του Ελληνικού λαού".

parapolitika.
 
Top