Άρης Πορτοσάλτε

Και τώρα κλαίνε όλα τα αλάνια που έμειναν από…CDS! Μας τελείωσε και η δραχμή προτού τυπωθεί!

Προφανώς η πανηγυρική εκδήλωση για τον πιο Γιώργο οπαδό του ΠΑΣΟΚ δεν περνάει από την Ομόνοια. Προφανώς η ξινίλα και η απογοήτευση για την απόφαση της Ευρώπης περνάει μέσα από τη συντήρηση της μιζέριας. Η πραγματικότητα όμως είναι σαφής. Η Ευρώπη αγκαλιάζει και προστατεύει την Ελλάδα. Με τρόπο μοναδικό και ουσιαστικό. Θα πρόσθετα και εντυπωσιακό. Αυτά όμως θα τα κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Η ουσία είναι τι κάνουμε εμείς τώρα.

Εργασία, εργασία, εργασία…
Η περίοδος, μετά τη μικρή ανάσα των διακοπών, προβλέπεται σκληρή και δύσκολη. Εξορθολογισμός, αποκατάσταση αδικιών και προφανώς περικοπές μισθών στο Δημόσιο. Πιθανό κλείσιμο και άλλων επιχειρήσεων και αεργία στον ιδιωτικό τομέα, φόροι, φόροι, φόροι και δαπάνες του κράτους που δεν μειώνονται όταν τα έσοδα δεν αυξάνονται.

Τουλάχιστον όμως παύει πια η καθημερινή μελαγχολία με την απειλή της χρεωκοπίας. Επένδυσαν πολλοί πολιτικά και οικονομικά στην προοπτική της πτώχευσης. Μήνες τώρα. Φορτίζοντας αρνητικά την κοινωνία. Παίζοντας με την κατάθλιψη, παίζοντας με το φόβο των ανθρώπων νόμιζαν ότι προεξοφλούν πολιτικά οφέλη.

Οι κυβερνητικοί καλούνται να δουλέψουν. Φαντάζομαι με σοβαρότητα τώρα που συμπληρώνονται δύο χρόνια εξουσίας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως είδαμε από την πρώτη στιγμή, λιπαίνει με το απαραίτητο πολιτικό γράσο την κοινωνία. Και κουμαντάρει πολύ καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με τον προκάτοχο του. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που του χρεώνουν ερασιτεχνισμό οι δικοί του, ως υπουργός Περιβάλλοντος τρέχει να δικαιολογήσει μια πισίνα στη Σίφνο και το εξοχικό της μαμάς στα Μεσόγεια. Η Τίνα Μπιρμπίλη σκέφτεται αν θα αποδεχθεί πρόταση για το εξωτερικό. Ο Δημήτρης Δρούτσας πήρε ήδη θέση στην Ευρωβουλή δείχνοντας σε όλους ότι ο κομματισμός εξακολουθεί να είναι το καλύτερο βιογραφικό και το παλαιό ΠΑΣΟΚ πήρε τα ηνία της διακυβέρνησης. Δεν αποκλείεται ο Γιώργος Παπανδρέου να θελήσει να εκμεταλλευτεί αυτή τη συγκυρία. Την προτίμηση που δείχνει στο πρόσωπο του η καγκελάριος Μέρκελ και όλο το ευρωπαϊκό κυβερνητικό σύστημα.

Η στιγμή δεν είναι για πανηγύρια. Φαντάζομαι όποιος το σκεφτεί δεν στέκει στα καλά του. Όμως δεν είναι και για πένθος όπως θα ήθελε η αντιπολίτευση. Η προσπάθεια μας θα συνεχισθεί με εντατικό ρυθμό.

ΥΓ. Ακούγεται εξαιρετική η επιπλέον ευρωπαϊκή βοήθεια τύπου σχεδίου Μάρσαλ. Όταν μάλιστα θα εξελιχθεί υπό την τεχνογνωσία εμπειρογνωμόνων που θα έρθουν ειδικά για αυτές τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Παρακάμπτοντας τους πολιτικούς από τη διαχείριση τέτοιων προγραμμάτων.

Θυμίζω, αποσπάσματα προηγούμενων άρθρων ως προς την αναγκαιότητα της εθνικής συνεννόησης, σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας κλπ ως προς τις ευκαιρίες που απώλεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η σκληρή και αδιάλλακτη γραμμή δεν ξέρω εάν του έφτιαξε γραμμή Μαζινό για τον Γιώργο Καρατζαφέρη, δεν τον ωφέλησε όμως στο βασικό ζητούμενο για τον ίδιο.

Η ζωή συνεχίζεται…

skai.
 
Top