«Φοροεπίθεση» προς όλες τις κατευθύνσεις για τη στήριξη των εσόδων, αλλά και «κυνήγι» σε πρώτη τουλάχιστον φάση των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω........ των 150.000 ευρώ, ξεκινά από την προσεχή Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών.

Η «μαύρη τρύπα» που ξεπερνά τα 3,3 δισ. ευρώ μόνο από το σκέλος των εσόδων στο πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά και ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται και για τον Ιούλιο, έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που αναζητά εναγωνίως λύσεις ώστε να επιτευχθεί, πάση θυσία, η ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τη χθεσινή ομιλία του υπουργού Οικονομικών κ. Ευαγ. Βενιζέλου στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κατά την οποία αποκάλυψε ότι σήμερα θα καταθέσει στη Βουλή ειδική τροπολογία για τη βελτίωση της αποδοτικότητας της φορολογικής διοίκησης, με βάση πάντα τη διεθνή τεχνική βοήθεια που παρέχεται στο υπουργείο, με στόχο όπως επεσήμανε την αποτελεσματικότερη είσπραξη των δημόσιων εσόδων.

naftemporiki.
 
Top