Οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα «φρουτάκια» οφείλουν να μοιράζουν στους παίκτεςκατ' ελάχιστο το 80% των ποσών που παίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου νόμου που ..............κατατέθηκε προς ψήφιση απόψε στη Βουλή.

Δυνατότητα συμμετοχής στα παιχνίδια θα έχουν ενήλικες που έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος, ενώ θα αναμορφωθεί αντίστοιχα και το όριο ηλικίας για τα καζίνο καθώς και για το Διαδικτυακό Στοίχημα.

Με το σχέδιο νόμου εισάγεται η ατομική κάρτα παίκτη, χωρίς την οποία δεν θα μπορεί κάποιος να παίξει στα «φρουτάκια», ενώ προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα σε όσους επιτρέπουν την είσοδο χωρίς επίδειξη της κάρτας.

Το ελληνικό δημόσιο επιβάλλει όριο 35.000 παιχνιδομηχανών και παραχωρεί μία άδεια για λειτουργία 15.000 παιγνιομηχανών στον ΟΠΑΠ και άλλη μία άδεια (για 1.500 μηχανήματα) στον Οργανισμό του Ιπποδρόμου (ΟΔΙΕ). Τα υπόλοιπα «φρουτάκια» θα ελέγχονται από ιδιώτες που θα εξασφαλίσουν σχετικές άδειες.

Για το στοίχημα μέσω Διαδικτύου, το δημόσιο πρόκειται να προκηρύξει διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό ώστε να εκχωρήσει 15 έως 50 άδειες. Δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν επιχειρήσεις που διαθέτουν μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 200.000 ευρώ και αφού έχουν προηγουμένως καταθέσει εγγυητική επιστολή 100.000 ευρώ από τράπεζα της Ελλάδας ή της Ε.Ε.

Για να λάβει την άδεια διαδικτυακού στοιχήματος, ο ανάδοχος οφείλει να έχει καταστατική έδρα ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, ενώ ο ιστότοπος μέσω των οποίων θα διεξάγονται τα τυχερά παιχνίδια οφείλει να έχει την κατάληξη .gr.

Το δημόσιο λαμβάνει το 30% επί των μικτών κερδών όσων δραστηριοποιούνται στα «φρουτάκια» ή το Διαδικτυακό Στοίχημα. Το 20% του συγκεκριμένου ποσού διατίθεται σε κοινωνικές πολιτικές.
marketbeast.
 
Top