«Οικοδομείται βήμα προς βήμα μια ισχυρή Συμμαχία για την Ανάπτυξη ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία» δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης μετά από επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του Φ. Ρέσλερ. Ο γερμανός Υπουργός αναμένεται στην Αθήνα μετά........ τον Δεκαπενταύγουστο μαζί με τεχνικό κλιμάκιο με σκοπό την προώθηση άμεσων πρακτικών ζητημάτων που αφορούν τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο Υπουργών έγινε με αφορμή τη συνδιάσκεψη 30 επιχειρηματικών συνδέσμων, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Βερολίνο με αντικείμενο την προώθηση γερμανικών ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

«Η σημερινή συνδιάσκεψη επιχειρηματικών συνδέσμων στο Βερολίνο υπό τον Γερμανό Υπουργό Οικονομίας, κ. Ρέσλερ, αποδεικνύει ότι οικοδομείται βήμα προς βήμα με μεθοδικό, τρόπο μια ισχυρή Συμμαχία για την Ανάπτυξη ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Η ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα σ' Ελλάδα και Γερμανία, υπό τη μορφή ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για την ανάκαμψη, είναι στρατηγικής σημασίας, όχι μόνο για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, άλλα πρωτίστως για την οικοδόμηση ενός νέου υγιούς και βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης».

Ενδιαφέρον για ενέργεια, υποδομές, τηλεπικοινωνίες

Στην τηλεφωνική συνομιλία, ο κ. Ρέσλερ ενημέρωσε τον κ. Χρυσοχοΐδη για το επενδυτικό ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα της Γερμανίας στη χώρα μας, ενδιαφέρον το οποίο, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης, είναι πραγματικό και έντονο. Τα πεδία της συνεργασίας, σύμφωνα με τον γερμανό Υπουργό, αφορούν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, την προώθηση άμεσων ξένων επενδύσεων σε τομείς υψηλού ενδιαφέροντος (ενέργεια, τουρισμός, διαχείριση απορριμμάτων, τηλεπικοινωνίες, υποδομές), καθώς επίσης και την ενίσχυση της ρευστότητας και την εξεύρεση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες την ενεργό εμπλοκή και στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην χρηματοδότηση της πραγματικής ελληνικής οικονομίας, διαπίστωση που βρήκε σύμφωνο τον κ. Ρέσλερ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι ήδη ομάδα Γερμανών εμπειρογνωμόνων και στελέχη της Γερμανικής Τράπεζας Επενδύσεων (KfW) εξετάζουν το ενδεχόμενο παροχής τεχνογνωσίας στην Ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας.

Τέλος, μετά από πρόσκληση του έλληνα Υπουργού, ο κ. Ρέσλερ, δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφτεί την Ελλάδα μετά τις 15 Αυγούστου, φέρνοντας μαζί του αποστολή ειδικών εμπειρογνωμόνων και επιχειρηματιών με στόχο την περαιτέρω εξειδίκευση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
tovima.
 
Top