Την εποχή του… μνημονίου η Ελλάδα φαίνεται να υπογράφει, και μάλιστα με τη βούλα του Κοινοβουλίου, ένα ακόμη μνημόνιο. Πρόκειται για τη συμφωνία με την οποία η βάση της Σούδας μετατρέπεται σε σούπερ βάση.

Η συμφωνία προβλέπει την .......εγκαθίδρυση της Προωθημένης Βάσης Διοικητικής Μέριμνας στο λιμάνι της Σούδας. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα στρατιωτικό μνημόνιο που μεταξύ άλλων προβλέπει:

Την παροχή βοήθειας σε επιπλέουσες και αερομεταφερόμενες μονάδες σχετικά με τον ανεφοδιασμό, τη συντήρηση, τη διεκπεραίωση επιβατών, ταχυδρομείου και φορτίου και τη δραστηριότητα ιατρικής εκκένωσης προκειμένου να διασφαλίσει την επιχειρησιακή δυνατότητα των συμμαχικών ναυτικών δυνάμεων.

Με βάση τη συμφωνία, πολλές από τις υπηρεσίες θα παρέχονται στην συμμαχία ανέξοδα, ενώ πολλές δραστηριότητες όπως περιγράφονται στο ίδιο μνημόνιο θα απαλλάσσονται από δασμούς, φόρους και άλλες χρεώσεις!

Ουσιαστικά η Ελλάδα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Σούδα, υποχρεούται να προσφέρει συν τα όσα περιγράψαμε φως, νερό, τηλέφωνο δωρεάν, ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα, ακόμη και φροντίδα «μεταφοράς σορών». Το κόστος για όλα αυτά εκτιμάται στο 1,5 εκατ. ευρώ, χωρίς σε αυτό να υπολογίζονται τα απολεσθέντα από δασμούς και φόρους έσοδα.

prionokordela.
 
Top