Η συγχώνευση, κατάργηση και η ίδρυση νέων οργανισμών του Δημοσίου ήταν τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Στη συζήτηση δεν ελήφθησαν τελικές αποφάσεις, ωστόσο ανατέθηκε ο συντονισμός του προγράμματος στον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος έτσι παίρνει τη ........................σχετική αρμοδιότητα από τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η διαδικασία συγχώνευσης - κατάργησης αφορά την υλοποίηση αποφάσεων που είχαν ληφθεί από τον κ. Πάγκαλο και οι οποίες αφορούν συνολικά 36 δημόσιους οργανισμούς και περί τους 7.000 εργαζομένους.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποφεύγουν να τοποθετηθούν για το μέλλον των 7.000 εργαζομένων, ωστόσο υπάρχει το δεδομένο της αναλογίας 1 πρόσληψη για κάθε 11 αποχωρήσεις, που μπορεί να γίνει και 0 προς 11.

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις επιβεβαιώθηκε ότι θα προχωρήσουν, ενώ για το θέμα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με εισήγηση του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου για τις συνθήκες των ιδιωτικοποιήσεων.

Όσο για την ΕΡΤ, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν ως τις 15 Αυγούστου από τον αρμόδιο υπουργό, στις οποίες θα γίνεται αναφορά και στο σύνολο των ΜΜΕ που είναι υπό την εποπτεία του. Όπως φημολογείται, εξετάζεται ακόμη και η συγχώνευσή της με το ΑΠΕ σε συνδυασμό με το πρόγραμμα οικονομικού εξορθολογισμού.

Κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για αρκετά μεγάλες αναδιοργανώσεις χωρίς να θίγεται το μόνιμο προσωπικό.

Επίσης αναφορά έγινε στην απόφαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, για ίδρυση Ειδικής Γενικής Διεύθυνσης της Κομισιόν για το ΕΣΠΑ και την τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα.

Με βάση την εξουσιοδότηση που έδωσε το υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Βενιζέλος ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα διμερείς επαφές και συνεννοήσεις με τους υπουργούς για τους υπό συγχώνευση οργανισμούς που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους.

newstoday.
 
Top