Μια καταζητούμενη από τις γερμανικές Αρχές και ένα ακόμα άτομο, τουρκικής υπηκοότητας, κουρδικής καταγωγής και οι δύο, συνελήφθησαν σε επιχείρηση που πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία Βορείου Ελλάδος.

Πρόκειται για........ μία 42χρονη η οποία, σύμφωνα με ένταλμα σύλληψης που υπάρχει σε βάρος της από τις γερμανικές αρχές, φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της κουρδικής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέπτωπο (DHKP-C) και κατηγορείται για εξτρεμιστική δράση στη Γερμανία, όπου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η οργάνωση θεωρείται παράνομη.

Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες είναι 50 ετών και βρίσκεται εδώ και καιρό στην Ελλάδα όπου έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο, το οποίο όμως έχει απορριφθεί σε πρώτο βαθμό. Και αυτός φέρεται ως μέλος της οργάνωσης, αλλά δεν έχει απασχολήσεις τις διωκτικές αρχές.

Και οι δυο συνελήφθησαν μετά από έφοδο που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική στα διαμερίσματα που διέμεναν, μετά από πληροφορίες ότι κατείχαν όπλα. Ωστόσο, από την έρευνα δεν βρέθηκε οπλισμός, βρέθηκαν όμως αρκετά πλαστά διαβατήρια γι' αυτό και συνελήφθησαν.

Οι δυο θα οδηγηθούν το πρωί του Σαββάτου στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Top