Μετά το προχθεσινό βήμα, η Γερμανίδα καγκελάριος άλλαξε πορεία, δηλώνοντας ότι "η Σύνοδος Κορυφής δεν θα καταλήξει σε εντυπωσιακή λύση για την ελληνική κρίση χρέους". Για παιχνίδια τακτικής κάνουν λόγο οι Βρυξέλλες

Την επίλυση της.... κρίσης χρέους της Ευρωζώνης συζήτησαν χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ. Στόχος και των δύο ηγετών είναι να στηριχτεί η παγκόσμια οικονομία και γι' αυτόν τον λόγο προτίθενται να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν χώρες που έχουν προβλήματα, όπως είναι η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.
Σε μία άλλη εξέλιξη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε γνωστό ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να επισκεφθεί τη Δευτέρα την Ουάσιγκτον και να έχει συναντήσεις με ανώτατα στελέχη του ΔΝΤ.
Η ανακοίνωση
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Ομπάμα και η καγκελάριος Μέρκελ "θεωρούν ότι είναι σημαντικό να επιλυθεί η κρίση χρέους της Ευρωζώνης, προκειμένου να στηριχτεί η παγκόσμια οικονομία".
Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι "ο πρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά σήμερα (χθες) με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ για το θέμα της κρίσης της Ευρωζώνης πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης". Η Σύνοδος θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο κ. Ομπάμα και η κ. Μέρκελ "συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή η κρίση για να στηριχτεί η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη, αλλά επίσης και για την παγκόσμια οικονομία".
Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε τα συγχαρητήριά του στην κ. Μέρκελ για την άψογη διοργάνωση του Μουντιάλ Γυναικών στη Γερμανία.
Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται στην Ουάσιγκτον την Κυριακή. Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα έχει συναντήσεις με στελέχη του Κογκρέσου, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και ανώτερους αξιωματούχους του ΔΝΤ. Η επίσκεψη δεν θα πραγματοποιηθεί εάν υπάρξει εμπλοκή στις Βρυξέλλες.
Μιχάλης Ιγνατίου
ethnos.
 
Top