Εκτός των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών ενδέχεται να μείνουν πολλά παιδιά εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ σε προσωπικό.

Οι δήμοι έχουν ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών την πρόσληψη συμβασιούχων εργαζομένων για να καλύψουν τις ανάγκες τους, ενώ .............εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους -όπως υποστηρίζουν-, τότε θα μείνουν εκτός σχεδόν τα μισά παιδιά από αυτά που φιλοξενούσαν την προηγούμενη χρονιά.

Την ίδια στιγμή, κατά μέσο όρο έχουν αυξηθεί 40% οι αιτήσεις των γονέων στους δημοτικούς σταθμούς. Αιτία της "στροφής" η οικονομική κρίση, η οποία τους αναγκάζει να εγκαταλείψουν τους ιδιωτικούς καθώς τα τροφεία είναι πλέον απαγορευτικά.

Για να ανταποκριθούν στα δεδομένα, αρκετοί δήμαρχοι προσανατολίζονται στις συγχωνεύσεις τμημάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωστή και ασφαλή φύλαξη των παιδιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Έθνους” το πρόβλημα είναι εντονότερο κυρίως στα αστικά κέντρα, στα οποία υπάρχει μεγάλος αριθμός βρεφών και νηπίων. Μάλιστα η κρίση έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή και στις συνοικίες όπου η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων μέχρι τώρα δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα.
newstoday.
 
Top