Συνεχίζουν την επ' αόριστον απεργία τους οι ιδιοκτήτες ταξί μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό, Γιάννη Ραγκούση.

Το νέο λιμάνι της Πάτρας, έχουν αποκλείσει με τα οχήματά τους, απο τα οποία πρώτα αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Επίσης οι ιδιοκτήτες ταξί σχεδιάζουν να .....ανοίξουν την Κυριακή τα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, ενώ από Δευτέρα σκοπεύουν να κάνουν νέες κινητοποιήσεις, αποκλείοντας δημόσιες υπηρεσίες.

Την περαιτέρω στάση τους αναμένεται να καθορίσουν οι αυτοκινητιστές στη συνέλευση της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 10 το πρωί.
Αποχώρησαν οι περίπου 500 οδηγοί ταξί, που είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Οι αυτοκινητιστές παρέταξαν τα οχήματά τους στο δρόμο έξω από το αεροδρόμιο και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του κτιρίου των αναχωρήσεων, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων των αεροπορικών εταιριών, ή να παρεμποδίσουν την είσοδο ταξιδιωτών στον τερματικό σταθμό.

Όμως, για 15 λεπτά παρεμπόδισαν την προσέγγιση των μισθωμένων λεωφορείων για τις μετακινήσεις των αφιχθέντων ταξιδιωτών στα ξενοδοχεία.

Οι ιδιοκτήτες των ταξί Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσουν εκ νέου το απόγευμα του Σαββάτου για να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων τους για την αυριανή ημέρα, ωστόσο σύμφωνα με το γραμματέα του Σωματείου τους Κλήμη Λεοντιάδη αναμένεται να είναι σχετικά ήπιες.

Κατάληψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησαν το Σάββατο οι ιδιόκτητες ταξί του Ηρακλείου που διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους ενώ προηγήθηκε πορεία - πεζή- στο κέντρο της πόλης. Οι ιδιοκτήτες ταξί την Παρασκευή το βράδυ προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κώστα Γιαννακάκη, δεν έχουν αποφασίσει ακόμη πόσο θα παραμείνουν εκεί. Στην Κέρκυρα, ιδιοκτήτες ταξί προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, δηλωσε οτι υπήρξε θετικότερη στάση από πλευράς του Γ. Ραγκούση, αλλα ανέμεναν συγκεκριμένες δεσμεύσεις που δεν έλαβαν, για τα πληθυσμιακά κριτήρια και για την έκδοση νέων αδειών. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τους συναδέλφους του να αποφύγουν επεισόδια κατά τις κινητοποιήσεις.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι «η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες θα προχωρήσει κανονικά και προγραμματίζει πριν το τέλος του μηνός Αυγούστου να δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του, οι οποίες διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις όλων των μερών, και βεβαίως το γενικό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών - χρηστών, διασφαλίζοντας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει από τις 7 Ιουλίου, σε όλα τα μέρη, εύλογο χρόνο για να εκφράσουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν ή διαφωνούν».

Νωρίτερα και μετά από συνάντηση με τον κ. Ραγκούση, έκκληση για εξεύρεση λύσης απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα μας μπορεί να «αντιγράψει» τα καλύτερα μοντέλα απελευθέρωσης που παρατηρούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το χρονοδιάγραμμα των δύο μηνών για τον καθορισμό των όρων του ανοίγματος του κλάδου των ταξί επαρκεί για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Οι συναντήσεις γίνονται στη σκιά των επεισοδίων της Πέμπτης στον Πειραιά, όπου ιδιοκτήτες ταξί κράτησαν ομήρους χιλιάδες τουρίστες ρίχνοντας λάδια στο οδόστρωμα για να μην βγουν τα λεωφορεία που τους μετέφεραν από το λιμάνι. «Έκαναν την κίνηση αυτή για να μην τους κυνηγήσουν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ», δήλωσε στο σταθμό μας το μέλος του Δ.Σ του ΣΑΤΑ, Παναγιώτης Μαυρίκης.

Μέχρι στιγμής έχουν σχηματιστεί 83 δικογραφίες που εμπλέκουν 6.514 άτομα, από τις οποίες οι 35 έχουν ήδη διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και αφορούν 5.524 άτομα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διώξεις αφορούν το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί, κανονικά θα λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο η γραμμή του ΗΣΑΠ Πειραιάς-Ομόνοια.

athina984.
 
Top