Μέσα σε κλίμα εθνικού πένθους, αλλά και οργής για τα εγκληματικά λάθη των υπευθύνων, κηδεύτηκαν την Τετάρτη, με δημόσια δαπάνη, τα οκτώ από τα 12 θύματα της τραγωδίας, στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς. Επιταχύνεται η ποινική έρευνα εν μέσω πολιτικής έντασης για την φονική έκρηξη. Το απόγευμα. επιβεβαιώθηκε η ......διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου του 19χρονου Αντώνη Χαραλάμπους, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (ΜΕΘ). Με τίτλο "Επιστολές που καίνε - Διαπίστωσαν τον κίνδυνο, τον συζητούσαν, τίποτε δεν έγινε", η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" αποκαλύπτει, την Τετάρτη, επιστολές μεταξύ της Εθνικής Φρουράς, του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών για το φονικό φορτίο, που φυλασσόταν στη ναυτική βάση. Σε μια εξ αυτών, αναφέρεται ότι μεγάλο μέρος του φορτίου αποτελείτο από διαφόρων ειδών πυρίτιδες των οποίων δεν γνωρίζουμε τη σύνθεση και την αντίδρασή τους σε υψηλές θερμοκρασίες. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα "σε σύσκεψη που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο τονιζόταν πως το φορτίο έχει διαβρωθεί και υπήρχε άμεσος κίνδυνος έκρηξης.

Εν τω μεταξύ, στους ποινικούς ανακριτές παραδίδονται όλα τα έγγραφα του κεντρικού αρχείου του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου και αφορούν την φύλαξη του φορτίου στη ναυτική βάση

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα φυλάγονται στο αρχείο του Υπουργείου, σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες. «Σε καμία περίπτωση δεν καταστρέφονται έγγραφα, ούτε παραποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο, ούτε εντός, ούτε εκτός του Υπουργείου Άμυνας'», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εξέπνευσε ο 19χρονος Αντώνης Χαραλάμπους

Επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου του 19χρονου Αντώνη Χαραλάμπους, ο οποίος νοσηλευόταν από προχθές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (ΜΕΘ), μετά τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί. Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, «σήμερα το πρωί διενεργήθηκε εξειδικευμένη απεικονιστική εξέταση, με την οποία επιβεβαιώθηκε η διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου. Η ανακοίνωση του θανάτου έγινε στους οικείους του ασθενούς σήμερα το απόγευμα από ομάδα θεραπόντων ιατρών και ψυχολόγων», προσθέτει η ανακοίνωση.

ΑΚΕΛ: Πρόκληση για πολιτική αστάθεια

Την λύπη για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, μετά την έκρηξη στη ναυτική βάση, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, διατυπώνοντας, παράλληλα, επικρίσεις κατά πολιτικών δυνάμεων που επιχειρούν, όπως είπε, να προκαλέσουν «οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση και πολιτική αστάθεια».

Αναφερόμενος στα επεισόδια έξω από το προεδρικό μέγαρο, ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε ότι τα εξτρεμιστικά στοιχεία, που επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν τον ανθρώπινο πόνο, καλλιεργώντας εμφυλιοπολεμικό κλίμα, πρέπει να απομονωθούν.

Ο Γ. Γ του ΑΚΕΛ απηύθυνε έκκληση σε όλους τους λογικούς και εχέφρονες πολίτες, να μην επιτρέψουν μεταφορά, στην Κύπρο, φαινομένων που συμβαίνουν σε άλλες χώρες, αλλά και έκκληση προς τα πολιτικά κόμματα, αυτές τις δύσκολες ώρες, να θέσουν υπεράνω όλων το εθνικό συμφέρον.
athina984.
 
Top