Το 62,7% της συνολικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν απορροφήσει τα ταμεία το πρώτο εξάμηνο του 2011, ενώ το ΙΚΑ το 91%.

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε ............το 2011 ως την πιο κρίσιμη χρονιά ωστόσο όπως είπε δεν θα υπάρξει πρόβλημα έως το τέλος του έτους.

Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι δεν θα χρεοκοπήσει ούτε η χώρα, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία. Θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, κατέληξε.

Τόσο ο υπουργός Εργασίας όσο και ο διοικητής του ΙΚΑ τόνισαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα έως το τέλος της χρονιάς αλλά όπως είπαν χαρακτηριστικά αγωνιούν έως την ημερομηνία καταβολής των συντάξεων κάθε μήνα.

Από το 2013, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πάρουν σύνταξη μέσα σε μια ώρα, δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος αναφέροντας ότι η λειτουργική και οργανωτική αναμόρφωση του ΙΚΑ θα δώσει την απάντηση στις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται σήμερα στην απονομή των συντάξεων.

Όπως είπε ο κ. Σπυρόπουλος οι περισσότερες καθυστερήσεις εντοπίζονται στην περιφέρεια της Αττικής, όπου εκκρεμούν 136.262 αιτήσεις, οι 23.000 στη Θεσσαλονίκη και οι 3.500 στην Πάτρα.
skai.
 
Top