ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΚΑΤΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ...
ΚΑΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΤΙΣΣΑ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΣ,ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΊΣΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ...

Η φουφού με τα κάστανα στην οδό Ερμού «πλήρωσε» το παράνομο εμπόριο και τη φοροδιαφυγή στην εμπορική αγορά του Βόλου κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Με την απομάκρυνση της αναμμένης φουφούς και την κατάσχεση τριών σακιών με κάστανα και 150 πλαστικά ποτηριών που ήταν δίπλα, η κεντρική αγορά... απαλλάχθηκε από το παραεμπόριο!
Στα κάστανα, η μυρωδιά των οποίων ενώ ....

ψήνονται προσθέτει τη δική της «πινελιά» στην ατμόσφαιρα των γιορτών, φαίνεται ότι εξαντλήθηκαν οι έλεγχοι για την πάταξη του υπαίθριου παράνομου εμπορίου.
Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τον απολογισμό των ελέγχων υπηρεσιών της Νομαρχίας για το Δεκέμβριο, σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες.

Το απολογιστικό δελτίο που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντινομάρχης Ελέγχων Ν. Ντίτορας περιγράφει τον έλεγχο που διενεργήθηκε παραμονές Χριστουγέννων στην αγορά του Βόλου, στην οδό Ερμού. Το κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Εμπορίου και της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου σταμάτησε μπροστά στη γυναίκα που έψηνε και πωλούσε κάστανα, στερούμενη της προβλεπόμενης από το νόμο
άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου.
Σε βάρος της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για έλλειψη άδειας. Η πράξη παράβασης βεβαιώθηκε επιτόπου, ενώ η Δημοτική Αστυνομία Βόλου κατέσχεσε τα εμπορεύματα που κατείχε, δηλαδή τρία σακιά κάστανα των 15 κιλών το καθένα και 150 πλαστικά ποτήρια.

Κατά τα άλλα σε πολλά σημεία της αγοράς με έμφαση υπηρεσίες και προϊόντα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα Χριστούγεννα επεκτάθηκαν οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Εμπορίου και της Συντονιστικής Επιτροπής Ελέγχου Τροφίμων.
Σε κρέατα, παιχνίδια και χριστουγεννιάτικα είδη επικεντρώθηκαν οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Νομαρχίας. Παραβάσεις, εκτός από την κάτοχο της φουφούς με τα κάστανα, βεβαιώθηκαν σε βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος, η οποία σε τιμολόγιο-δελτίο αποστολής που εξέδωσε προς υποκατάστημα εταιρίας σούπερ μάρκετ για πώληση κρεάτων δεν ανέγραφε την προέλευσή τους, καθώς και σε υποκατάστημα εταιρίας χονδρικού εμπορίου, το οποίο πωλούσε είδος κρέατος σε τιμή κάτω του κόστους της αγοράς του.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΜΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΛΟΥΚΙ,Η ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ...
πηγη
 
Top